Bootonderhoud

klaar voor het nieuwe seizoen

// Bootonderhoud

Iedere boot vergt onderhoud, of het nu een oude of gloednieuwe boot betreft. Wanneer wij spreken over onderhoud hebben wij het niet enkel over het jaarlijkse nieuwe likje antifouling. De moto, de lieren op het dek, de tuigage en de romp hebben óók jaarlijks onderhoud nodig. Wij kunnen al het gangbare onderhoud voor u uitvoeren. Maar ook als u een boot heeft die al het nodige onderhoud heeft gemist, kunnen wij er weer een prachtig schip van maken. Door onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij het onderhoud van uw boot op een zo efficiënt mogelijke manier voor u realiseren. Of het nu een boot van hout, polyester of staal betreft, wij kunnen u immers van dienst zijn. Het onderhouden van uw boot kan zowel bij ons in de winterstalling, als op locatie. Komt uw boot bij ons in de winterstalling? Dan is het verstandig om tijdig de onderhoudswerkzaamheden aan te geven. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat het onderhoud van uw boot tijdig klaar is en u direct kunt varen, zodra u dit wenst.

// Antifouling

Indien uw boot voor een lange tijd in het water blijft liggen, dient het onderwaterschip van uw boot beschermt te worden middel een antifouling. Voor de meeste nieuwe boten, die niet standaard van een antifouling zijn voorzien, adviseren wij om deze binnen één jaar te laten behandelen. De winterstalling is hiervoor bij uitstek zéér geschikt. Het aanbrengen van antifouling bestaat uit een behandeling van diverse lagen en producten. Wij behandelen uw boot zorgvuldig en werken enkel met de beste materialen. Antifouling betreft onderhoud welke de levensduur van uw boot verlengd en problemen aan het onderwaterschip zal voorkomen.

// Motoronderhoud

Voor de veiligheid en levensduur van de motor van uw boot, is jaarlijks onderhoud zeer belangrijk. Aan het einde van het vaarseizoen is het vooral belangrijk dan de motoren brandstof technisch juist worden weggezet, dat voorkomt problemen in het voorjaar tijdens het uitvaren. Andere belangrijke onderdelen die wij zullen controleren tijdens het onderhoud zijn: de anodes, smeerpunten, bougies, olie, impeller, schroef en filters etc.

// Meer informatie ontvangen?

Het najaar is bij uitstek geschikt voor bootonderhoud. Tijdens het voorjaar zijn er lange wachttijden om reparaties en onderhoud te laten uitvoeren. Zorg daarom voor tijdig onderhoud. Voor meer informatie betreft de mogelijkheden en eventuele prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.