Buitenboordmotor tunen

Uw motor laten opvoeren of chiptunen

// Buitenboordmotor tunen of chiptunen

De motor is het belangrijkste onderdeel van uw boot. Het tunen van de motor, ook wel motortuning genoemd, is de techniek waarbij de motor van een boot wordt opgevoerd waardoor de prestatie van de motor zal verbeteren. Veel mensen verwarren het tunen van een bootmotor met chiptuning, echter zit er tussen de twee een groot verschil. Onder chiptuning verstaan wij het optimaal afstellen van de bootmotor, wat zorgt voor het behoud van de motor. Het tunen van een bootmotor zorgt vooral voor meer vermogen draagkracht van de motor. Wij kunnen u van beide services voorzien.

// Bootmotor tunen

Veel (amateuristische) tuners benaderen maritieme motoropvoering op dezelfde manier als het tunen van auto’s en andere wegvoertuigen – dit is een vergissing. Het tunen van een bootmotor is heel wat anders; de software-, vermogens- en koppelcurves die in boot- en scheepsmotoren worden gebruikt zijn compleet anders. Zonder een parameterstest als bewijs is het erg moeilijk om precies te zeggen wat jouw zelf geknutselde opvoering zal opleveren. Laat het afstellen van uw bootmotor dus niet zomaar aan het toeval over, bij ons bent u altijd aan het juiste adres.

// Het tunen van een buitenboordmotor

Net zoals motorfietsenmotoren, hebben buitenboordmotoren een hoog toerental, met enorme vermogenscurves. Zoals bij alle tuning-operaties, zal er rekening moeten worden gehouden met de parameters zoals de fabrikant het model, het productiejaar en vooral het type motor. Het is van vitaal belang dat de vermogensafgifte van uw bootmotor wordt begrepen en dat de wijzigingen die zijn aangebracht in de ECU-software van de buitenboordmotor, in overeenstemming zijn met de oorspronkelijke afstemming en de toleranties van de fabrikant. De tuning van uw buitenboordmotor zorgt voor een betere gasrespons, meer vermogen, een hogere toerentallimiet, een lager koppel en een hoger wegtrekvermogen. Wanneer we de motor van een boot afstellen, is de eerste zorg de verbetering van de energie-efficiëntie in het algemeen. Het is een kwestie van meer afstand behalen voor dezelfde hoeveelheid stookolie. Zo vermijdt u onaangename verrassingen en voorkomt u dat u bij slecht weer zonder brandstof komt te zitten.

// Professioneel tunen van een Yamaha buitenboordmotor

Ook het professioneel tunen van uw Yamaha buitenboordmotor kunt u door ons later verrichten. Wij hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in het (her)programmeren van Yahama buitenboordmotoren. Hierbij maken wij gebruik van de software van Nizpro Marine, een Australisch bedrijf met als doel het ontwikkelen van de krachtigste buitenboordmotor ter wereld. Het resultaat is een hoger vermogen uit uw buitenboordmotor en een lager brandstofverbruik.

// Meer informatie ontvangen?

Heeft u vragen over de mogelijkheden rondom het opvoeren van uw buitenboordmotor, eventuele prijzen of planning? Neem immers vrijblijvend contact met ons op.